Fællesskab - Vidensdeling - Inspiration

Fotograf Klaus Bo

KlausBo Klaus Bo har arbejde 15 år som freelance-fotograf og rejser verden rundt og fotograferer døderitualer for at undersøge, hvilket forhold vi har til døden rundt om i verden, og har bland andet modtaget LIV & DØD prisen 2018, samt et utal af andre priser, for senest at nå noget af det ypperste at få sin artikel & billeder i verdens mest læste magasin (mere end 500.000 læsere)  New Philosopher Magazine

Hans projekt om døderitualer går under navnet Dead and Alive og er inspireret at et billede, han tog i 2002. Indtil videre er det blevet til 400.000 billeder og lyd– og filmklip af døderitualer. Fra lande som Grønland, Ghana, Madagaskar, Haiti og Indonesien. Billeder af kister der står ovenpå jorden, en kiste udformet som en fugl, begravelser med voodoo-ritualer – og døde der får nyt tøj på en gang om året.

Klaus Bo har lavet et af de største og mest omfattende projekter af sin art og nok en af nutidens største danske fotografer af kvalitet og professionelt set på sit område.

Læs mere om dagens foredrag her...

Sagt om Klaus Bo:

”Klaus Bos billeder giver os et unikt indblik i, hvor anderledes man håndterer døden og det at miste sine kære i andre verdensdele, hvor man ofte fejrer det liv, der var. Måske kan det, at vi ser, hvordan man forholder sig til døden andre steder, rykke ved vores eget forhold til døden og fjerne noget af vores berøringsangst.  

Klaus holder et af sine, altid bjergtagne, foredrag på fotodagen, et foredrag man igen og igen kan se og et foredrag der udvikler sig sammen med projektet fra gang til gang og med fantastiske billeder! 

 

Gå til FotoDagen19...